LISTEN TO THE AUDIO VERSION

Transmetuar më 27-06-2018

Një dre sulmoi dhe ndoqi për qindra metra një ujk, që u përpoq të sulmonte të vegjëlit e saj në malet e Rusisë.

Fotograf Pavel Mudrov, kapi pamjet video të ndryshimit të habitshëm të rolit, ndërsa punonte në rezervatin e Kaukazit të Rusisë si pjesë e një ekspedite shkencore.

Mudrov thotë se nëna ka gjasa të jetë frymëzuar për të ndjekur grabitqarin, pasi ai sulmoi të vegjëlit e saj.

Video e mrekullueshme tregon ujkun që kalon nëpër kodra, ndërsa përpiqet me dëshpërim për të shpëtuar nga dreri i madh.

Në një moment, ujku duket i destinuar për vdekje, pasi dreri e sulmon me këmbë, por ai arrin t’i shpëtojë sulmit.

ENGLISH VERSION FOR TRANSLATION

This is an amazing example of how a mother can do everything to protect her little ones.

A deer attacked and chased for hundreds of meters a wolf, which tried to attack its cubs in the mountains of Russia.

Photographer Pavel Mudrov captured video footage of the astonishing role change as he worked on Russia’s Caucasus Reserve as part of a scientific expedition.

Mudrov says the mother was likely inspired to chase the predator after he attacked her cubs.

The amazing video shows the wolf running through the hills as he desperately tries to escape from the big deer.

At one point, the wolf appears destined for death, as the deer attacks him with his foot, but he manages to escape the attack.

via Nuk e keni parë asnjëherë, ujku tmerrohet nga ndjekja e drerit – NOA